Wrocławskie Targi Dobrych Książek i spotkanie autorskie 3-6.12.2015

Promocja książki „Rozmowy o codzienności” na Wrocławskich Targach Dobrych Książek 2015

W tym roku prestiżowe Targi Dobrych Książek odbyły się po raz pierwszy we Wrocławskim Centrum Kongresowym Hali Stulecia. Cieszące się zainteresowaniem wśród czytelników rozmowy z autorami, prelekcje oraz warsztaty odbywały się w specjalnie przygotowanych salach spotkań. Hala wystawowa była przestronna, klimatyzowana, a stoiska kusiły swoimi propozycjami wydawniczymi. Od czwartku 3 grudnia do niedzieli 6 grudnia targi odwiedziło ponad 0,5 miliona czytelników.

Współczesna duchowość
Fundacja Willigisa Jagera Mądrość Wschodu i Zachodu po raz pierwszy uczestniczyła w tym przedsięwzięciu promując najnowszą książkę „Rozmowy o codzienności” Willigisa Jagera i  Alexandra Poraj-Żakieja. Nasze stoisko „Współczesna duchowość” przygotowało ciekawą propozycję dla czytelników poszukujących książek o świeckiej duchowości. Oferta wydawnictwa Charaktery oraz nasza książka „Rozmowy o codzienności” spotkały się z niezwykle pozytywnym odbiorem wśród czytelników, co jest dla nas osobistym powodem do dumy.

Gość specjalny Alexander Poraj-Żakiej

Gościem specjalnym naszej Fundacji na targach był Alexander Poraj-Żakiej współautor książki „Rozmowy o codzienności”, mistrz zen świeckiej liniii Willigisa Jagera „Pusta Chmura”. W trakcie sobotniego spotkania z czytelnikami Alexander Poraj-Żakiej opowiadał o wymiarze i istocie świeckiej duchowości w aspekcie zen. Padło wiele głębokich, nurtujących nas pytań, na które Alexander odpowiadał niezwykle wyczerpująco. Po spotkaniu na naszym stoisku „Współczesna duchowość” Alexander Poraj-Żakiej podpisywał swoją najnowszą książkę i rozmawiał z czytelnikami już całkiem prywatnie.

Wszystkie spotkania z czytelnikami w ramach Targów Dobrych Książek 2015 były niezwykle owocne, za co serdecznie wszystkim dziękujemy. Utwierdziły nas one w przekonaniu, że temat współczesnej, świeckiej duchowości podejmuje coraz więcej młodych ludzi. Co jest dla nas szczególnym powodem do jeszcze bardziej wzmożonej pracy w naszej Fundacji Willigisa Jagera Mądrość Wschodu i Zachodu oraz Instytucie Euphonia. Zapraszamy zatem wszystkich serdecznie.